Ľahký taliansky šalát

Potrebujeme:

zemiaky varené v šupe, 2-3 jablká, mrkva, kyslá smotana, 2 biele jogurty, 1 menšia cibuľa, soľ, cukor, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, šalátové korenie, trocha olivového oleja

Ako na to:

Zemiaky uvarené v šupke pretlačte cez sitko alebo ich nakrájajte na kocky. Cibuľu pokrájajte na tenučké pásiky. K zemiakom pridajte postrúhané jablká. Mrkvu uvarte vcelku a vychladnutú ju postrúhajte k zemiakom a jablkám. Pridajte cibuľu, zamiešajte a zalejte olivovým olejom.
Omáčka: Do väčšej misy dajte kyslú smotanu, zmiešajte ju s dvoma bielymi jogurtmi. Pridajte nakrájanú petržlenovú vňať, soľ, lyžicu cukru a dobre zamiešajte. Potom primiešajte 1-2 lyžice šalátového korenia a opäť dobre premiešajte.
Omáčku vlejte do zemiakov, dobre premiešajte, nechajte chvíľku odležať a podľa chuti dosoľte.

29.07.2008

Podobné recepty