Pečené rybie filé so žĺtkovou penou
rybie filé, olivový olej alebo maslo, korenie na ryby, soľ, 1 kyslá smotanu, 2 vajíčka, petržlenovú vňať, citrón
Ako na to:Rozmrazené rybie filé nakrájajte na pásiky. Rybie hranolky osoľte a pofŕkajte citrónovou šťavou. Potom file sprudka osmahnite na olivovom oleji. Vajcia rozdeľte na bielka a žĺtka. Do rozšľahaných žĺtkov pridajte biely jogurt, nakrájanú petržlenovú vňať, ušľahaný sneh z bielkov, osoľte a okoreňte.
Do jánskej misy dajte osmahnuté filé, opäť pokvapkajte citrónovou šťavou a nastrúhajte trocha kôry. Žĺtkovú penu nalejte na filé a dajte do horúcej rúry. Zapekajte asi 20 minút, pokiaľ sa nevytvorí krehká žltá kôrka.
Podávajte s varenými zemiakmi a nakrájaným mladým pórom.