Koložvárska kapusta pre labužníkov

Potrebujeme:

4 l zaváranej kyslej kapusty, 3/4 kg ryže, asi 6 väčších klobás, sladkú smotanu, cibuľu, masť, soľ, vegetu, cukor, ocot

Ako na to:

Do hrnca dáme trochu oleja, prip. môžeme pridať cibuľku pokrájanú na kocky a podusíme. Pridáme asi 3 PL kryštálového cukru a roztopíme na karamel. Na to dáme scedenú kapustu, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou. Dusíme asi 1/2 hod, v prípade potreby pridáme ešte trochu vody a dochutíme cukrom, prip. octom.
Ryžu uvaríme bežným spôsobom. Podusíme cibuľku, potom pridáme umytú a prebranú ryžu a chvíľu podusíme. Zalejeme vodou do výšky asi 1,5 cm nad ryžou. Osolíme, ovegetíme a počas dusenia niekoľko krát premiešame.
Medzitým si klobásky nakrájame na kolieska. Nachystáme veľký plech, ktorý len jemne vymastíme. Polovicu uvarenej ryže dáme na plech, na ňu naukladáme plovicu nakrájaných klobások, a potom polovicu podusenej kapusty (bez vody, tá by mala byť vyparená). Postup opakujeme (ryža, klobása, kapusta).
Nakoniec celé polejeme šľahačkou a dáme zapiecť.

12.10.2008

Podobné recepty