Opekaný špenát s hydinovým mäsom a kukuricou
350 g špenátu (môže byť aj mrazený), 350 g hydinového mäsa, 1 červenú papriku, trošku chilli papričiek alebo korenia, 3 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu alebo pór, 3-4 čerstvé šampiňóny, 2 lyžice rastlinného oleja, 2 lyžice kačacej masti, 4 lyžice rybacej omáčky (alebo sójovej omáčky sladkej), 1/2kg kukurice (alebo sójových klíčkov), šťavu z 1 limetky
Ako na to:Cibuľu si nakrájame na polkolieska, cesnak na plátky a papriku na kosoštvorve. Šampiňóny olúpeme, nakrájame na plátky a mäso na veľké rezance.
Do rozpáleného oleja dáme cesnak, cibuľu, šampiňóny a restujeme. Pridáme špenát, podlejeme 100 ml vody, trošku podusíme a vyberieme.
Vo woku rozohrejeme kačaciu masť a prudko opečieme mäso. Pridáme papriku a dochutíme rybacou (sójovou) omáčkou. Primiešame kukuricu (sójové klíčky), podusený špenát, bazalku, chilli a šťavu z limetky (môže byť aj citrón).