Brokolicová polievka s drožďovo-mrkvovými haluškami
brokolicu (najlepšie čerstvú), Bio zeleninový bujón, morskú zeleninovú soľ, špaldovú múka alebo inú celozrnnú, olivový olej, menšiu cibuľu
Halušky: lyžicu olivového oleja, droždie, menšiu mrkvu, soľ, vajíčko, špaldovú hladkú múku, mlieko
Na troche olivového oleja speníme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme umytú a na malé ružičky nakrájanú brokolicu a miešame. Posypeme múkou, ešte chvíľu miešame a zalejeme vodou.
Za občasného miešania privedieme k varu, ochutíme lyžicou zeleninového Bio bujónu, zeleninovou soľou a varíme, kým nám brokolica nezmäkne (asi 10 min). Potom ju pomocou "pučítka" na zemiaky roztlačíme na jemnejšie.
Zavaríme halušky, chvíľu povaríme a nakoniec pridáme nejaké bylinky, napr. sušenú pažítku.
Halušky: Na troške oleja si roztopíme droždie, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a chvíľu miešame. Necháme vychladnúť, pridáme vajíčko, trochu mlieka a múku. Osolíme. Cesto nemá byť ani husté, ani moc riedke. Zavarte ich rovno do polievky lyžičkou (väčšie halušky) alebo cez sitko na halušky (menšie halušky).