Kurča pod perinou

Potrebujeme:

1 menšie kurča, 3-4 staršie rožky, 2 vajcia, 2 dcl mlieka, 1 menšiu cibuľku, 2-3 strúčiky cesnaku, petržlen.vňať, olej, korenie, soľ, mletú červenú papriku, vegetu, prip. aj pokrájanú šunku alebo kuracie pečienky

Ako na to:

Kurča zbavíme kože a umyjeme. Pekáč polejeme trochou oleja. Poukladáme kurča, ktoré osolíme a posypeme paprikou. Môžeme pridať aj korenie.
Rožky pokrájame na drobno a vložíme do misky. Polejeme mliekom a premiešame (musia byť dobre nasiaknuté mliekom). Do druhej misky dáme asi 4-5 PL hladkej múky, dve celé vajcia a poriadne premiešame. Do masy nastrúhame cibuľku a cesnak. Pridáme nasiaknuté rožky, petržlenovú vňať, lyžičku vegety, mletej papriky, podľa chuti čierneho korenia, trošku soli a dobre premiešame.
Potom navrstvíme na kurča. Prikryté dáme do vyhriatej rúry piecť. Rúru vyhrejeme na 220 stupňov. Pečieme asi 45 minút zakryté, potom dáme alobal dolu a dopekáme asi 15 minút, kým sa začne povrch troška pripekať.

12.10.2008

Podobné recepty