Trená bábovka
polohrubá múka 380 g, cukor múčka 380 g, mlieko 250 g, vajcia 4 ks, Hera, maslo 200 g, prášok do pečiva, kakao podľa uváženia, možno pridať hrozienka, oriešky, kandizované ovocie
Ako na to:Žĺtky vymiešame s Herou a cukrom. Do preosiatej múky zamiešame kypriaci prášok do pečiva a striedavo s mliekom vmiešavame do utrených žĺtkov. Ďalej môžeme pridať hrozienka, oriešky a kandizované ovocie (všetko podľa chuti).
Z bielka ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do pripravenej zmesi. Cesto rozdelíme na dve polovice a do jedne vmiešame preosiate kakao.
Formu na pečenie starostlivo vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou. Do formy vlejeme biele a nasledovne tmavé cesto. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre asi 1 hodinu pri 170 °C.