Marinovaná hliva s ryžou
hlivu ustricovú 300 g, soľ, olej na pečenie, 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, ryžu (2 sáčky na varenie), pšeničné klíčky mleté 50 g, čínsku kapustu podľa chuti
Marináda: 1 lyžicu sójovej omáčky, 1 lyžičku oregána, 1 lyžičku bazalky, 1 lyžičku kari, 2 lyžice rastlinného oleja, 1 lyžicu dijónskej horčice, trošku vegety
Priravíme si marinádu: Premiešame sójovú omáčku, bazalku, rascu, oregano, kari, horčicu a olej.
Hlivu umyjeme, odstránime tvrdé vnútorné časti a nakrájame na rezančeky. Dáme do marinády a necháme marinovať.
Do vody dáme variť ryžu s klinčekmi. Na oleji opražíme cibuľku a cesnak. Do toho vložíme marinované huby. Pri opekaní huby pustia šťavu. Restujeme aspoň 15-20 minút. Do masy pridáme na rezance nakrájanú čínsku kapustu a krátko orestujeme. Zahustíme klíčkami a hneď odstavíme. Zmiešame s uvarenou ryžou a môžeme podávať.