Neapolské kuracie prsia s gnocchi
1 kg kuracích pŕs, trochu oleja, 4 PL kečupu (jemne pálivý), šťavu z 1 citróna, 1/2 lyžičky čierneho korenia, soľ, vegetu
Bešamelová omáčka: 90 g masla (cca 3 kopcové PL), 6 PL hladkej múky, 0,6 l mlieka
Na posypanie: strúhaný syr alebo parmezán, prípadne Nivu
Gnocchi suroviny: 450 g uvarených roztlačených zemiakov, 75 g hlad.múky s troškou kypr.prášku, 1 vajce, 2 žĺtka, trocha soli
Z kúskov cesta prstami vyformujeme guľky vo veľkosti orecha a sploštíme ich vidličkou. Vo vriacej vode varíme, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich vytiahneme.
Mäso umyjeme, pokrájame na malé kúsky alebo rezančeky. Prudko opečieme na oleji. Keď sa mäso zatiahne polejeme šťavou z jedného citróna. Osolíme, posypeme vegetou a okoreníme. Podlejeme asi 1 dcl vody a dusíme do mäkka.
Kým sa mäso dusí, pripravíme si Bešamelovú omáčku (maslo roztopíme, postupne pridávame mlieko a múku. Poriadme miešame, aby nevznikli hrčky). Do hotovej omáčky primiešame kečup a necháme prejsť varom.
Do uduseného mäsa pridáme bešamelovú omáčku a necháme prejsť varom. Premiešame a podávame.