Kiwi rezy
5 vajec, 250 g práškového cukru, 5 lyžíc vody, 1 lyžica oleja, 200 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva
Plnka: 330 g šľahačky, 2 tégliky kyslej smotany, 4-7 kiwi podľa veľkosti, stužovač šľahačky
Poleva: 400 ml vody, 100 ml kiwi sirupu (alebo nejakého kiwi nápoja), 100 g prášk.cukru, 1 vanilka, 1 Zlatý klas (alebo 2 práškové želatíny)
Vajíčka si rozbijeme a oddelíme žĺtka od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor. Žĺtka s cukrom a vodou vyšľaháme do peny. Potom vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec jemne primiešame sneh.
Na plech dáme papier na pečenie a vyleme naň cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160-180°C do zlata. Upečené cesto necháme oddychovať. Potom z cesta odstránime papier na pečenie.
Na plnku si vyšľaháme šľahačkové smotany so stužovačom a vanilkovým cukrom. Jemne do nej primiešame kyslú smotanu. Týmto krémom natrieme cesto.
Kiwi nakrájame na kolieska a naukladáme na krém. Želatínovú polevu si uvaríme zo všetkých igrediencií. Necháme 3-4 min vychladnúť. Želatínu rozotrieme na koláč. Necháme v chlade stuhnúť. Podľa kiwi režeme na kocky.
TIP: Ako plnku mozete pouzit akukolvek Vasu oblubenu tvarohovu plnku.