Šalát s čínskou kapustou a mäsom
Šalát: 1/2 čínskej kapusty, 1 veľkú mrkvu, 1/2 póru, citrónovú šťavu, soľ, cukor podľa chuti
300 g mäsa (kuracie, morčacie, králičie, bravčové stehno, karé,...), 1 lyžicu olivového oleja, 1 lyžicu sójovej omáčky, soľ, korenie mix na mäso (rôzne bylinky), 1/2 póru, plátok masla, paradajku, papriku, uhorku
Mäso nakrájame na drobné kúsku a vložíme do nádoby. Posypeme ho soľou, korením, sójovou omáčkou a olivovým olejom. Pridáme nasekaný pór a dobre premiešame. Nádobu uzavrieme a necháme odpočinúť v chlade 1/2 hodiny.
Mäso prudko opekáme na rozohriatej panvici. Pred dokončením pridáme plátok masla a odstavíme. Do nádoby dáme nakrájanú čínsku kapustu s pórom. Pridáme soľ a cukor a dobre premiešame. Počkáme, kým sa cukor rozpustí, a potom pridáme pór a na tenké rezance nastrúhanú mrkvu. Prilejeme šťavu z citróna a necháme postáť.