Čučoriedkové lievance s medovou omáčkou

Potrebujeme:

200 g hladkej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, štipku soli, 1 vajce, 300 ml mlieka, lyžicu roztopeného masla, 150 g čučoriedok, olej na vypráanie
Omáčka: 6 lyžíc medu, 3 lyžice rumu, 2 lyžice citrónovej šťavy

Ako na to:

V mise zmiešame múku s práškom do pečiva a soľou. Pridáme mlieko s rozšľahaným vajíčkom. Vyšľaháme husté cesto, do ktorého zamiešame roztopené maslo a polovicu čučoriedok.
Na panvici rozpálime asi pol lyžice oleja. Naberačkou nalejeme trochu cesta a vytvoríme placku s priemerom cca 8 cm. Smažíme asi tri minúty z každej strany. Upečené položíme na kuchynský papier - odsaje prebytočný tuk. Suroviny na omáčku vyšľaháme dokopy spolu.
Lievance podávame posypané zvyšnými čučoriedkami, poliate sladkou medovou omáčkou.

31.08.2008

Podobné recepty