Tiramisa z Talianska

Potrebujeme:

podlhovasté piškóty, presso káva, šľahačková smotana 33% sladká, syr Mascarpone (iný syr nepoužívať), rum 0,05 dcl, kryštálový cukor – štyri hrste

Ako na to:

Do vychladnutej kávy máčame piškóty, ktoré ukladáme vedľa seba do misy tak, aby neboli medzi nimi veľké medzery. Do vyšľahanej šľahačky pridáme syr, 0,05 dcl rumu, štyri hrste cukru a miešame do zhustnutia.
Na vrstvu piškót nanesieme šľahačku a postup zopakujeme ešte raz. Ozdobíme grankom a čokoládovou polevou.
Vyšľaháme šľahačku. Urobíme si prvú vrstvu piškót namáčaných v káve. Do šľahačky dáme syr, prilejeme rum, prisypeme cukor. Vyšľaháme hustý krém, ktorý nanesieme na piškóty (len polovicu krému), piškóty v káve a druhú polovicu krému. Ozdobíme a dáme do chladničky.

31.08.2008

Podobné recepty