Krémový makový zákusok

Potrebujeme:

Cesto: 250 g kryštál.cukru, 5 vajec, 5 PL vody, 200 g pomletého maku, 150 g hladkej múky, 1,5 KL prášku do pečiva
Plnka: 500 ml mlieka, 250 g tuku, 2 Zlaté klasy, 1 ks vanil.cukru, rum
Poleva: 250 g práškového cukru, 2 PL citrónovej šťavy, 1 PL vriacej vody

Ako na to:

Z bielka ušľaháme sneh. Postupne pridávame cukor, vodu, žĺtky, pomletý mak a nakoniec múku premiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech (asi 28 x 35cm), ktorý sme vyložili mastným papierom. Vychladnutý koláč pozdĺžne rozrežeme na 2 pásy, potom každý vodorovne prekrojíme na 2 pláty. Z mlieka a krémových práškov uvaríme hustý puding, po vychladnutí doň postupne zapracujeme tuk s vanilínovým cukrom a troškou rumu. Hotovou plnkou natrieme 2 pláty a každý zakryjeme nenatretým plátom. Z cukru, citrónovej šťavy a vody vymiešame hladkú hmotu, ktorou koláč potrieme.

02.07.2008

Podobné recepty