Kurací paprikáš s nokami
500 g kuracieho mäsa alebo bravčového stehna, 1 lyžičku mletej papriky, 1 lyžičku mletej rasce, soľ, smotanu na varenie, 1 paradajkový pretlak (malý), 1 väčšiu cibuľu, tuk do základu, 0,5 l vody alebo vývaru
Noky: hrubú múku 500 g, prášok do pečiva (1/2 sáčku), hrnček mlieka rozmiešaný s vajíčkom, soľ
Cibuľu pokrájame a na tuku opražíme do sklovita. Hrniec dáme dole z ohňa a pridáme mletú papriku, a potom dáme späť na oheň. Orestujeme, pridáme pretlka a opäť riadme orestujeme.
Podlejeme vývarom alebo vodou, osolíme, pridáme rascu, a keď začne vrieť pridáme mäso. Prikryjeme a dusíme do zmäknutia mäsa.
Smotanu rozmiešame s lyžicou múky. Mäkké mäso vyberieme. Omáčku zjemníme smotanou. Privedieme do varu a vložíme mäso. Povaríme ešte 5-6 minút.
Noky: Zo surovín vymiešame redšie cesto a nahádžeme halušky do vriacej vody.