Jordánske kurča
kurča, očistené a na kocky nakrájané zemiaky, 2 cibule pokrájané na kolieska, aspoň jeden väčší strúčik cesnaku, kečup, olej, vegetu, korenie, štipku mletej rasce, štipka majoránky, mletú škoricu
Ako na to:Na rozpálanú panvicu dáme cibuľku, ktorú opečieme do sklovita a zároveň dáme variť zemiaky do osolenej vody. Keď už je cibuľa hotová, pridáme kurča. Pridáme koreniny: vegetu, korenie, rascu a škoricou poprašíme. Pridáme nakrájaný cesnak alebo popučený a všetko dobre premiešame.
Podlejeme teplou vodou podľa potreby. Pridáme kečup, dobre premiešame a môžeme priliať kúsok vody, ak sa to zdá byť husté. Varíme pod pokrievkou 20-viac minút podľa veľkosti porcií kurčaťa.
Potom premiešame. Pridáme uvarené zemiaky a opäť premiešame.