Kuracie prsia s mrkvou na smotane

Potrebujeme:

80 dkg kuracích pŕs, asi 6 stredných mrkiev, smotanu, mlieko, hladkú múku, ocot, soľ, cukor, muškátový oriešok, olej

Ako na to:

Mäso prudko opražíme zo všetkých strán. Vložíme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby mäso vyčnievalo asi tak 1 cm. Osolíme a dusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme mrkvu a zasa dusíme ale už len tak 10 min (mrkva by mala byť krehká nie prevarená).
Keď je mrkva krehká pridáme mlieko asi tak 3 dcl a privedieme k varu. Keď začne vrieť zahustíme asi 3 lyžicami hl.múky zmiešanej s trochou mlieka a stále miešame.
Po zhustnutí pomaly prilievame smotanu, malo by to byť husté ako omáčka. Dochucujeme soľou, cukrom, a asi pol lyžicou octu. Nakoniec nastrúhame muškátový oriešok alebo ak máte sušený, tak asi pol malej lyžičky.
Ako prílohu podávame cestoviny.

21.09.2008

Podobné recepty