Kuracie prsia s chrenovo-syrovou omáčkou
2-3 ks kuracích pŕs, 1 menší chren, 1 syr v črievku, smotanu na varenie, 1 KL cukru, ocot, soľ, mleté čierne korenie, malý strúčik cesnaku, olej, 1 KL solamylu (ak chcete zahustiť omáčku)
Ako na to:Mäso osolíme, okoreníme. Opečieme na oleji z oboch strán do zlatista, cca z jednej strany 5 minút a aj z druhej strany 5 minút. Vyberieme z panvice, ale výpek nevylejeme.
Očistený a nastrúhaný chren vysypeme do výpeku a zalejeme vodou. Pridáme smotanu na varenie množstvo cca 200-250 ml. Pridáme 1/2 syra v črievku a strúčik cesnaku. Počkáme kým zovrie a omáčku rozmixujeme. Trošku dochutíme, pridáme soľ, mleté čierne korenie, cukor a na záver ocot (ak máte radi hustejšiu omáčku tak môžete pridať jednu kávovú lyžičku solamylu).