Indiánske kurča
cca 300g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná), olej, 3 lyžice očistených burských orieškov, 2 väčšie paradajky (môžu byť z konzervy), 1 stredne veľká červená paprika, 1 menšia cibuľa, 1 menší strúčik cesnaku, sterilizovaná alebo mrazená kukurica, 2 "kocky" horkej čokolády, 3 klinčeky, pár guľôčok koriandra, mletá rasca, soľ, škorica
Ako na to:Ak použijete kuracie (morčacie) prsia, môžete ich nakrájať na menšie kúsky, urýchli to prípravu.
Surové paradajky je vhodné vopred spariť a ošúpať. Najprv spoločne rozmixujeme papriku (nakrájanú na kocky), paradajky, oriešky, cibuľu, cesnak, štvrť lyžičky mletej rasce, pol lyžičky škorice, roztlčené klinčeky a koriander. Výsledkom je omáčka.
Na oleji sprudka opečieme kuracie mäso. Mäso zalejeme omáčkou, cca 2 minúty popražíme, potom podlejeme vodou alebo vývarom (cca 2 dcl). Ak sme použili vodu, dosolíme. Pridáme kukuricu, tak 3-4 lyžice, premiešame, zakryjeme a dusíme do mäkka. Ak treba, ešte podlejeme.
Na záver pridáme rozpustenú čokoládu, premiešame a môžeme ešte krátko podusiť. Podľa potreby ešte dosolíme.Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi či hranolčekmi.