Kurča po francúzsky
1 kura, 20 g oleja, 30 g masla, 30 g múky, petržlenová vňať, 1/4 l bujónu, 1/4 l bieleho vína, 200 g šampiňónov, 50 g paradajkového pretlaku, 30 g pažítky, 2 strúčiky cesnaku, korenie, soľ
Ako na to:Kurča nakrájame na kúsky a na oleji opečieme zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať a cesnak. Všetko zaprášime múkou a natriasame nad ohňom, aby sa šťava s múkou premiešala a pritom sa nespálilo kurča.
Nakoniec všetko zalejeme vínom a na miernom ohni necháme pod pokrievkou dusiť. Pridáme pokrájané šampiňóny, pretlak a dusíme ešte 30 minút. Podávame s bielym sendvičom alebo opečenou zemiakovou kašou.