Hrášková krémová polievka
Potrebujeme:
1 väčšiu konzervu sterilizovaného hrášku, 1-2 dcl šľahačkovej smotany, mlieko, olej, hladkú múku, vodu, vegetu, soľ, opražený hrášok na ozdobu
Ako na to:Do mixéra vlejte dva deci šľahačkovej smotany, pridajte asi 4 dcl mlieka, celú konzervu hrášku aj s nálevom, lyžicu soli a zapnite na 1-1,5 minúty na najvyššie obrátky.
Potom urobte svetlú zápražku z oleja, dvoch lyžíc oleja a vody. Pridajte hráškovú mixovanú zmes a nechajte zovrieť. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
23.02.2010
Podobné recepty
Krémová zemiaková polievka, Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi, Krémová šťavelová polievka, Krémová zelerová polievka, Krémová zemiaková polievka s párkom, Rýchla cesnakovo-krémová polievka, Krémová pórová polievka, Krémová zemiakovo-pórová polievka, Krémová pórová polievka, Krémová brokolicová polievka