Bravčové mäso na mrkve
750g bravčového stehna, 2 stredne veľké cibule, 2 veľké mrkvy, mletá červená paprika, korenie, vegeta, soľ, bobkový list, hladká múka, solamyl, kečup, pochúťková smotana
Ako na to:Umyté mäso nakrájame na kocky. Cibulr pokrájame na malé kocky. Na rozpálenom oleji do sklovita orestujeme cibuľu. Pridáme mäso a ešte trochu porestujeme. Ochutíme soľou, paprikou, korením, vegetou. Zalejeme vodou a pridáme bobkový list. Pod pokrievkou varíme takmer do mäkka. Medzitým si mrkvy nakrájame na kocky. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme mrkvu a dovaríme do mäkka. Mäso je mäkké, mrkva tiež. V šálke si rozmiešame 3 KL hladkej múky, 3 KL solamylu s vodou a podlejeme tým mäso. Pridáme 4 PL kečupu, premiešame a necháme prejsť varom. Odstavíme z ohňa a dochutíme 1 KL pochúťkovej smotany. Podávame s ryžou.