Krúpová s pórom

Potrebujeme:

50 g krúp, koreňová zelenina (môže byť aj mrazená zeleninová zmes), pór, cibuľa, 4 zemiaky, vývar (alebo voda a dochutíme vegetou), mletá červená paprika, soľ, olej

Ako na to:

Krúpy premyjeme a dáme do rajnice s rozohriatym olejom. Osolíme, podlejeme horúcou vodou a dusíme domäkka. Zeleninu očistíme a nahrubo nastrúhame. V hrnci na oleji opražíme dosklovita, pokrájanú cibuľu a pridáme kolieska póru, zeleninu, papriku, podlejeme trochou horúcej vody a dusíme do polomäkka. Vedľa v hrnci sa dusia krúpy domäkka. Pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, vývar, alebo dolejeme len vodu a dochutíme vegetou. Varíme, kým zemiaky nezmäknú. Nakoniec pridáme hotové krúpy, dochutíme soľou, prípadne aj korením. Pred podávaním ozdobíme kolieskami póru a podávame.

22.06.2008

Podobné recepty