Bryndzovo-vajcové halušky s klobásou
400 g polohrubej múky, 300 g bryndze, mlieko, klobása, 4 vajcia, soľ
Ako na to:Do väčšej misy dajte múku, vajíčka a polovicu bryndze. Cesto osoľte, zamiešajte a pridajte toľko vody, aby vzniklo redšie cesto. Zatiaľ si v druhej miske vymiešajte zvyšnú bryndzu s mliekom. Mlieka pridajte koľko chcete, určite nič nepokazíte. Poriadne vymiešajte, aby ostala hladká bryndzová omáčka a dajte do chladničky "napučiť". Bryndza sa napije mlieka a bude hustejšia. Takisto si zatiaľ pokrájajte klobásu na drobnejšie kúsky a dajte ju vyškvariť. Halušky hádžte cez haluškáreň do vriacej osolenej vody, a keď vyplávajú na povrch, vyberajte ich. Halušky premiešajte s trochou masla alebo oleja, aby sa neprilepili. Podávajte preliate bryndzovou omáčkou a postrašené ošmáhnutou klobáskou.