Hanácke koláče s tvarohom a džemom

Potrebujeme:

Na cesto: 500 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 120 g tuku, 3 žĺtka, 30 g kvasníc, asi 2 dcl mlieka, nastrúhaná citrónová kôra, štipka soli
Na plnku: 250 g tvarohu, 1 žĺtok, 30 g masla, 50 g práškového cukru, 1-2 štipky mletej škorice džem
Na posypanie: 20 g hrubej múky, 20 g práškového cukru, 20 g masla, 1 vajce na potretie

Ako na to:

Na doske zmiešame múku, práškový a vanilkový cukor, žĺtka, rozohriaty tuk, citrónovú kôru, soľ a kvások pripravený z droždia, mlieka a štipky cukru. Pripravené cesto necháme v mise vykysnúť.
Vymiešame žĺtok, maslo, cukor a tvaroh a dochutíme škoricou.
Z vykysnutého cesta odkrojíme lyžicou rovnaké kúsky a dlaňou ich roztlačíme na placky. Na každú z nich dáme primerané množstvo vyššie uvedenej tvarohovej náplne. Zavinieme a koláčiky dáme na vymastený plech. Do každého koláča do stredu vyhĺbime prstom jamku a naplníme ju ľubovoľným džemom.
Ľahko premiešame múku, cukor a maslo a pripravíme si tak zmes na posypanie.
Koláče potrieme rozšľahaným vajcom a na džem dáme pripravenú zmes na posypanie. Necháme vykysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista.

10.11.2011

Podobné recepty