Zapekané zemiaky s tofu
zemiaky, olivový olej, biele tofu, soľ, vegetu, mletú červenú papriku, 3 strúčiky cesnaku, nadrobno posekanú petržlenovú vňať
Mrkvový šalát: mrkvu, pár kvapiek octu, olivový olej, umelé sladidlo, nadrobno posekanú petržlenovú vňať
Očistené umyté zemiaky si uvaríme v šupke do mäkka. Zatiaľ si nachystáme ostatné suroviny: biele tofu, mletú červenú papriku, vegetu, olivový olej, petržlenovú vňať a cesnak.
Urobíme si "omáčku". Do misky nalejeme olivový olej, pridáme do neho postrúhaný tofu syr, pretlačený cesnak, vegetu, mletú červenú papriku, petržlenovú vňať a poriadne premiešame. Necháme zatiaľ odležať.
Do väčšej misy, v ktorej sa bude dať miešať, dáme nakrájané uvarené očistené zemiaky, pridáme zmes korenín s tofu. Primiešame trocha olivového oleja a premiestnime do menšieho pekáča alebo jánskej misy. Podlejeme vodou tak, aby boli zemiaky zakryté do 1/3 výšky. Zakryjeme alobalom a dáme piecť. Pečieme dovtedy, kým sa všetka voda nevydusí, potom odokryjeme alobal a necháme troška zapiecť do chrumkava.