Lasagne

Potrebujeme:

250 g mletého mäsa, lúpané paradajky v konzerve, za hrsť mrazeného hrášku, cibuľu, cesnak, olej, čierne korenie, soľ, sladkú červenú papriku, plátky syra 4-6 ks (prípadne 200 g strúhaného syra), 100 g masla, 2 PL lyžice hladkej múky, 200 ml mlieka

Ako na to:

Lasagne predvaríme vo vriacej vode (cca 7 min.). Na oleji opražíme do zlatista cibuľku, pridáme mleté mäso, opečieme do "biela", pridáme soľ, korenie, ml.červenú papriku, podlejeme a varíme.
Keď sa voda odparí a mäso je mäkké, pridáme mrazený hrášok a rozmixované lúpané paradajky. Varíme ešte asi 5min, kým nevznikne chutná masa. Maslo roztopíme, pridáme múku a pomaly zalejeme mliekom. Urobíme bešamelovú omáčku.
Plátky lasagne poukladáme do zapekacej misky, potom vrstvíme mäsovú zmes, bešamel, plátky syra, opäť ďalšia vrstva, ukončíme plátkami cestovín a opäť zalejeme bešamelom.
Necháme piecť 20-30 min, pri 200 C.

12.10.2008

Podobné recepty