Špenátové cestoviny
balík pravých talianskych cestovín, cca 250 g čerstvého listového špenátu, 3 strúčiky cesnaku, trošku olivového oleja, smotana na varenie, Bambino, 10 dkg nastrúhaného údeného syra, Gustin alebo Solamyl, soľ, Mozarella, soľ, vegeta
Ako na to:Cestoviny uvaríme štandardne v dostatočnom množstve osolenej a ovegetenej vody, do ktorej pridáme trochu olivového oleja. Po uvarení zlejeme a krátko prepláchneme pod studenou vodou. Vrátime ich do hrnca. Medzitým si poriadne umyjeme špenátové listy, natrháme na márne kúsky a nahádžeme do hrnca. Troška pokvapkáme olivovým olejom, roztlačíme na to 3 strúčiky cesnaku a dáme to pomaly dusiť. Netreba podlievať, len sem-tam pomiešame. Keď sa špenát scvrkne, ešte 2-3 minúty duste a odstavte. Do ďalšieho hrnca nalejeme asi polovicu smotany na varenie, roztlačíme tam Bambino, dáme nastrúhaný syr, ovegetíme a pomaly povaríme, kým sa syr nerozpustí. Omáčkou potom zalejeme špenát, podusíme, kým to pekne nezovrie a celé zahustíme Solamylom rozmiešaný v troške smotany na varenie. Potom špenátovou omáčkou zalejeme cestoviny a poriadne premiešame. Nakoniec nakrájame na márne kúsky mozarellu a poriadne premiešame s cestovinami.