Zemiaková pizza s tuniakom

Potrebujeme:

1,5 kg zemiakov, soľ, korenie, 2 lyžice olivového oleja, 1 kg paradajok, 2 lyžičky oregana, 1 konzerva tuniaka, 3 šalotky, 250 g mozzarelly, 100 g hladkej múky, 80 g čiernych olív, 3 lyžice petržlenovej vňate

Ako na to:

Umyté a olúpané zemiaky varíme asi 25 minút. Prelisujeme a vmiešame soľ a olej. Necháme vychladnúť. Paradajky ošúpeme a nakrájame na kocky. Cesnak olúpeme, jemne posekáme a pridáme k paradajkám. Výrazne osolíme, okoreníme a okoreníme oreganom.
Tuniaka necháme odkvapkať a roztlačíme. Olúpanú šalotku pokrájame na kolieska, syr na plátky. Plech vyložíme papierom na pečenie. Do zemiakov vmiešame múku, cesto dáme na plech a predpečieme vo vyhriatej rúre po dobu 25 minút.
Potom na pizzu poukladáme paradajky, syr, tuniaka, šalotku a olivy. Pečieme ďalších asi 30 minút.

10.11.2011

Podobné recepty