Špízy z kuracieho mäsa a zeleniny
kuracie mäso - prsia alebo stehenné rezne, zemiaky uvarené v šupke, kaleráb, baklažán, cibuľa, paprika, cesnak, olej, grilovacie korenie cesnakové a grilovacie klasické, grilovacia horčica
Ako na to:Kuracie mäsko aj zeleninu si deň vopred naložíme do nálevu, mäso nakrájame na kúsky, zásypeme grilovacím korením, pridáme lyžicu grilovacej horčice a zalejeme olejom.
Do druhej misy si nakrájame na kolieska uvarené zemiaky, ktoré nevaríme úplne do mäkka ako na šalát, ale máličko skôr ich vypneme, aby sa potom na špajli nerozpadali, zemiaky krájame neolúpané.
Na kúsky nakrájame baklažán aj kaleráb a posypeme cesnakovým grilovacím korením. Celé potom zalejeme olejom, v ktorom sme rozmiešali rozotrený cesnak - asi 5 strúčikov. Takto nakorenené dáme odležať do chladničky.
Druhý deň si ešte nakrájame na kolieska cibuľu a na kúsky papriku, a potom už striedavo napichujeme na špajle, môžeme pridať aj syrovú klobásu.