Trojfarebné cestoviny
200 g zeleru, 1 zväzok lahôdkových cibuliek, 2 lyžice masla, 250 ml zeleninového vývaru, 2 strúčiky cesnaku, 1 jablko, 3 lyžice pesta, 250 g mascarpone, 2 lyžice citrónovej šťavy, soľ, korenie, 400 g červených širokých rezancov, 50 g strúhaných parmezánových hoblín
Ako na to:Zeler a lahôdkové cibuľky očistíme, umyjeme a nadrobno nakrájame. V panvici rozohrejeme maslo, opečieme na ňom zeler a cibuľky a zalejeme vývarom. Pridáme olúpaný a posekaný cesnak a asi 6 - 8 min. na miernom ohni dusíme.
Jablko olúpeme, rozpolíme, vykrojíme jadrovník, plod nastrúhame a pridáme do omáčky. Vmiešame mascarpone a pesto. Ochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.
Rezance uvaríme podľa pokynov na obale a scedíme. Rozdelíme na taniere s omáčkou a podávame posypané parmezánom.