Kuracie prsia v marináde
4 kuracie prsia, veľa cibule (1 veľkú, alebo aspoň 3 malé), 1 PL horčice, 3 PL kečupu, 100 ml smotany na varenie, koreniny: soľ, korenie, kmín, papriku sladkú, tiež oregano a majorán
Marináda: 100 ml oleja, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku mletej červenej papriky
Kuracie prsia nakrájame a naklepeme. Pripravíme marinádu: Olej, prelisované strúčky cesnaku a červená paprika zmiešame. Do marinády vložíme rezne a necháme cez noc odležať v chladničke.
Na druhý deň na panvici sprudka opečieme rezne, kým nie sú mäkké. Potom ich vyberieme do misky a vo výpeku opražíme cibuľu. Pridáme horčicu, kečup, koreniny, kmín rozdrvíme, podlejeme vodou a varíme.
Potom podlejeme smotanou, znova varíme, pridáme majorán aj oregáno, ktoré rozmrvíme v dlani. Varíme, kým sa všetky chute nespoja. Pred dokončením pridáme mäso a spolu všetko prehrejeme. Podávame s opekanými zemiakmi.