Kominárske guľky
250 g tvarohu (najlepšie hrudkovaný), 1 vajce, 3 suché rožky, 1 dcl mlieka, 100 g kryšt.cukru, 1 vanilkový cukor, pomletý mak zmiešaný s cukrom, maslo, šľahačku a ovocie na ozdobu
Ako na to:Rožky polámeme na kúsky a zalejeme vlažným mliekom. Premiešame, necháme trocha zvlhnúť. Pridáme tvaroh, vajce, vanilkový a kryštálový cukor a spracujeme na hladkú hmotu. Z hmoty tvarujeme guľky.
Guľky postupne varíme vo vriacej vode asi 4-5 minút. Vyberáme pomocou sitka. Keď sú guľky mierne vychladnuté nie úplne, obaľujeme z každej strany v maku.
Pred podávaním môžeme pokvapkať roztopeným maslom a ozdobíme šľahačkou a ovocím.