Kuracie prsia s kapustou
4 porcie
500 g kuracích pŕs, 2 cibule, 1 lyžičku drvenej rasce, hladkú múku, 1 lyžičku mletej červenej papriky, olej, soľ
Kapusta: 1 hlávku bielej kapusty, 2 cibule, 2 lyžice hladkej múky, soľ, 1 lyžicu cukru, mleté čierne korenie, drvenú rascu, ocot, 2 dcl zeleninového vývaru
Cibuľu očistíme, nakrájame na drobno, opražíme na oleji a pri miernej teplote dusíme 10 minút. Mäso nakrájame na menšie plátky a osolíme.
Múku rozmiešame s paprikou, obalíme v nej mäso a vložíme do udusenej cibule. Opražíme z oboch strán, okoreníme, posypeme rascou a prikryté dusíme vo vlastnej šťave 20 minút. Počas dusenia mäso obraciame.
Podávame s dusenou kapustou. Kapustu pripravíme tak, že ju nakrájame na rezance. Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na oleji, osolíme, okoreníme, posypeme rascou, cukrom a dusíme do hneda. Zalejeme octom, pridáme kapustu, znova mierne osolíme, poprášime múkou a 5 minút za stáleho miešania dusíme.
Potom zalejeme vývarom, premiešame, prikryjeme a pri miernej teplote dusíme domäkka. Počas dusenia premiešame, na konci dochutíme soľou a octom.