Kuracia kari polievka s ryžou na grécky spôsob
kuracie chrbty na vývar alebo bujón, voda, soľ, celé čierne korenie, koreňová zelenina alebo jeden sáčok mrazenej zeleniny, ryža, 2-3 vajcia alebo samotné bielka, citrón, bylinková soľ, kari korenie
Ako na to:Dajte variť kuracie chrbáty, vodu osoľte, okoreňte, pridajte vegetu. Asi po hodine varenia pridajte zeleninu a varte dovtedy, kým bude zelenina skoro uvarená - nejakých 20 minút. Potom vyberte kosti a oberte mäso. Obraté mäso vráťte späť do polievky variť, pridajte prepláchnutú ryžu a uvarte do skorouvareniaryže.
Polievku urobí gréckou nasledovná "zápražka": Nachystajte si vajíčka - samotné bielky, veľa korenia kari, bylinkovú soľ a polovicu citróna. Kari pridajte koľko chcete, osoľte, pridajte skoro celú polovicu citróna a vlejte do polievky. Varte chvíľočku, pokiaľ sa vajcia zrazia a vypnite.