Hrniec rozkoší
½ zajaca, 100 g šalotky, 100 g mrkvy, 100 g ružičkového kelu, 100 g šampiňónov, ¼ l hovädzieho vývaru, ¼ l bieleho vína, olej, 1 ČL bazalky, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Zajaca umyte, nakrájajte na porcie, osoľte a okoreňte. Olej zohrejte v hlbšej panvici a vložte doň kúsky zajaca. Opečte ho do zlatista z každej strany a potom ho v rúre pečte pri teplote 200 °C asi 20 min. Stále polievajte vývarom.
Mrkvu očistite, nakrájajte, blašírujte osolenou vodou a potom zalejte studenou vodou. Nechajte odkvapkať. V panvici opečte nakrájanú cibuľu, mrkvu, kel a na štvrťky nakrájané šampiňóny. Napokon do zeleniny prilejte biele víno, osoľte, okoreňte a pridajte bazalku. Všetko zmiešajte s hotovými kúskami zajaca. Podávajte dostatočne teplé.
TIP: Ako príloha sa hodí biela ryža a biele víno.