Srbské rebierko
rebierko alebo 80 dkg karé, 1 malé lečo, Solamyl, cibuľa, olej, soľ, vegeta, čierne mleté korenie
Ako na to:Mäso si naklepeme, jemne nasolíme a nakoreníme. Opražíme na rozpálenom oleji z oboch strán, tak aby mäso trocha zhnedlo. Potom ho preložíme do hrnca a na výpeku opražíme do zlatista cibuľku. Mäso zalejeme vodou, pridáme opraženú cibuľu a dusíme dokiaľ mäso nezmäkne. Potom pridáme lečo, dochutíme vegetou a ešte chvíľku dusíme asi 5 min. Nakoniec si rozmiešame asi 2 KL Solamylu s troškou vody a vlejeme do mäsa, šťava pekne zhustne a ešte raz prevarte. Ako prílohu odporúčame zemiakovú kašu s do chrumkava opraženou cibuľkou a tatarkou.