Kuracie kari rizoto so syrom
kuracie mäso 200 g, 1 až 2 hrnčeky ryže (alebo 2 varné sáčky ryže), kari korenie, syr (trojuholníkový), malá cibuľa, olej, soľ, mleté čierne korenie
Ako na to:Kuracie mäso si narežeme na rezančeky, resp. kocky a cibuľu nasekáme nadrobno. Na oleji opražíme cibuľu, po chvíľke pridáme mäso a opečieme ho. Mäso osolíme a okoreníme čiernym korením a kari korením. Keď je mäso opečené podlejeme ho vodou a do hrnca dáme syr (2-3 trojuholníčky alebo podľa chuti) a necháme ho tam roztopiť. Na koniec pridáme zaparenú ryžu, osolíme alebo pridáme vegetu ak treba. Dolejeme vodou, tak aby bola vyše ryže. Hrniec prikryjeme a varíme 10-15 min na miernom ohni. Ak voda už ubudla a ryža ešte nie je mäkká dolejte trocha vody. Ak máte ryžu vo varných sáčkoch, tie si dajte osobitne variť a nakoniec ju pridajte k mäsu. Posypeme petržlenovou vňažou a podávame.