Huby s mrkvou na smotane
huby (šampiňóny), 1-2 mrkvy (podľa veľkosti), 1 väčšia cibuľa, 1 maslo (125g), 1 smotana na šľahanie (33%-ná), soľ, čierne korenie, hubové korenie, pár kvapiek octu, múka na zahustenie
Ako na to:Na masle pražíme cibuľu. Medzitým nakrájame huby na štvrtinky a najemno nastrúhame mrkvu. Huby pridáme k cibuli, osolíme a krátko restujem, kým pustia šťavu. Pridáme mrkvu a zamiešame. Prilejeme vodu, podľa toho koľko chceme omáčky a povaríme do mäkka. Okoreníme čiernym korením a hubovým korením. Medzitým si pripravíme ešte zahusťovadlo - zmiešame smotanu, múku a trochu mlieka.
Keď už sú huby mäkké, prilejeme zahusťovadlo, necháme prevrieť, podľa potreby dochutíme a odstavíme. Po odstavení ešte pridáme pár kvapiek octu.