Piškótový krém

Potrebujeme:

2 balíčky piškót, 100 g horkej alebo várovej čokolády, 100 g hrozienok, 100 g vlašských alebo lieskových orechov (nemusia byť), 1 l polotučného mlieka, 2 celé vajcia, 2 žĺtka, 2 vanilkové cukry, 1 Zlatý klas, 4 PL práškového cukru, 2 PL hladkej múky, 1–2 PL rumu, 1 dávku silného nescafé/presso

Ako na to:

Čokoládu, prípadne orechy nasekáme (môžeme aj nastrúhať). V hrnci mixérom dohladka vymiešame mlieko, vajcia, žĺtka, vanilkový a práškový cukor, Zlatý klas, múku a rum. Zmes za stáleho miešania privediem do varu a uvaríme hustý krém.
Uvaríme veľkú šálku silnej kávy, piškóty namáčame v presse, a potom ukladáme na dno misy. Posypeme čokoládou, hrozienkami a orechmi, takto naukladáme 3–4 vrstvy.
Podávame studené alebo teplé.

27.10.2008

Podobné recepty