Kura na granátovom jablku
kura, múka, maslo, , Omáčka z granátových jabĺk:, olej, 1 cibuľa, hrsť nastrúhaných vlašských orechov, 1 šálka hydinového bujónu, 4 granátové jablká, 2 pomaranče, mletá škorica, kurkuma, cukor, soľ
Ako na to:Kura naporciujte, obaľte v múku a opečte zo všetkých strán na masle.
Omáčka: V panvici rozohrejte olej a osmažte na kocky pokrájanú cibuľu. Pridajte za nastrúhané orechy a znova chvíľu popražte. Pridajte šálku vývaru a šťavu z 2 pomarančov. Prilejte prepasírovanú šťavu z granátový jabĺk. Trochu osoľte, dochuťte škoricou, trochou kurkumy a cukry a krátko povarte.
Do omáčky vložte kúsky kurčaťa a pod pokrievkou duste domäkka za stáleho podlievania vodou alebo vývarom. Podávajte s pečenými zemiakmi.
TIP: Hydinový bujón môžete nahradiť horúcou vodou.