Kalerábová polievka
1-2 kaleráby, 1 menšiu cibuľu, 1 PL hladkej múky, 1 PL oleja, soľ, mletú rascu, mleté čierne korenie a vegetu, 3 zemiaky
Vaječná kvapkaná závarka: 1 vajce, 2 PL mlieka, 2 PL hrubej múky, štipku soli
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Poprášime múkou a opražíme. Zalejeme vodou a dôkladne rozmiešame.
Pridáme nastrúhaný kaleráb a prípadne aj zemiaky. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a varíme.
Vaječná kvapkaná závarka: Všetky suroviny spolu rozšľaháme, aby vzniklo stredne husté cestíčko. Cestíčko lejeme cez vidličku do uvarenej, vriacej polievky a povaríme 2 minútky.
Hotovú polievku dochutíme vegetou a petržlenovou vňaťkou. Ak použijeme mladé kaleráby, pridáme do polievky aj nakrájané lístky.