Jablkový koláč
250 g hladkej múky, 100 g Hery, 1 vajce, 75 g práškového cukru, 1 lyžička prášku do pečiva, 3/4 litra jablkového džúsu, 175 g cukru, 2 vanilkové pudingy, na kúsky nakrájané a olúpané jablká (nie celý 1 kg), 2-3 šľahačky + stužovače
Ako na to:Z múky, tuku, cukru, vajíčka a prášku do peč spracujeme cesto a necháme ho odpočinúť. Džús, cukor, pudingy zvaríme a do hotového dáme nakrájané jablká a necháme trochu schladiť.
Cesto vyvaľkáme, prenesieme do formy (priemer 28 cm, z menšej môže cesto vytekať) a okraje dobre pritlačíme po celej šírke (nevymazávame). Nalejeme puding s jablkama a dáme piecť na 45-50 minút, el. rúra 170 °c.
Na dobre vychladené dáme ušľahanú šľahačku a posypeme postrúhanou čokoládou, škoricou, kakaom - podľa chuti.