Glazovaná mrkva na mede
mrkvu, maslo, med, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať na ozdobu
Ako na to:Očistenú mrkvu nakrájanú na polovice hoďte do trocha osolenej vriacej vody a 3-4 minúty ju varte na prudkom ohni. Potom ju rýchlo zblanšírujte - pod ľadovou vodou ju nechajte úplne vychladnúť.
Na panvici roztopte kúsok masla a prudko mrkvu osmahnite. Potom mrkvu mierne osoľte, okoreňte a zalejte lyžicou medu. Opekajte tak, aby sa všetka mrkva obalila v mede, potom bude glazovaná mrkva hotová. Jemne ju obracačkou pootáčajte, aby sa nepolámala a smažte ju v mede asi 1-2 minúty.
Glazovanú mrkvu ozdobte petržlenovou vňaťou a šalát, resp. príloha k jedlám je hotová.