Mrkvové kuracie prsia s ryžou

Potrebujeme:

kuracie prsia, 0,5 kg mrkvy, 1 petržlen, veľký rajčinový pretlak alebo rajčinový džús, cesnak, cibuľa, soľ, bylinková soľ, petržlenová vňať, mleté čierne korenie

Ako na to:

Do menšieho pekáča rozložte umyté kuracie prsia, osoľte, dobre okoreňte mletým čiernym korením, ak máte pridajte aj bylinkovú soľ.
Nastrúhajte toľko mrkvy, koľko chcete. Na mäso nahádžte nakrájanú cibuľu, pridajte nakrájaný cesnak a petržlenovú vňať. Nalejte veľký rajčinový pretlak alebo rajčinový džús. Všetko zakryte postrúhanou mrkvou, dobre osoľte a okoreňte.
Zakryte alobalom a dajte piecť na niečo vyše hodinky pri 250 stupňoch. Ako prílohu odporúčame ryžu, glazovanú mrkvu na mede a cibuľové krúžky so sézamom.

21.08.2008

Podobné recepty