Kura s ananásom

Potrebujeme:

kuracie prsia, cibuľu, med, orechy (vlašské), ananásový kompót, kokosové mlieko, šľahačkovú smotanu, olej (masť)

Ako na to:

Cibuľu nakrájame nadrobno, prsia na slížiky. Do rozohriateho oleja dáme 1-2 PL medu a necháme trošku skaramelizovať. Následne na panvici premiešame oriešky, aby sa dobre obalili medom a dáme ich do misky. Ak je treba, pridáme ešte trochu oleja (alebo masti), aby sme mali na čom opiecť mäso.
Opečieme mäso, dáme ho bokom, opečieme cibuľku a znovu pridáme mäso, ktoré sme dali bokom. Mäso osolíme, okoreníme (zmes farebného korenia, bylinkovú soľ, čili papričky, soľ) a pridáme aj kúsky ananásu. Podlejeme kompótovou šťavou a dusíme. Potom pridáme kokosové mlieko, šľahačkovú smotanu a zvyšný ananása na záver. Pridáme ešte oriešky a zamiešame.
Na tanieri posypeme strúhaným kokosom.

02.11.2008

Podobné recepty