Perlička s pomarančovým likérom
1 perlička, 1 pomaranč, 2 PL pomarančového sirupu, 5 cl pomarančového likéru, 50 g masla, 2 dl sladkej smotany, 3 podrvené klinčeky, 2 PL múky, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Perličku umyte a nechajte odkvapkať. Pomaranč ošúpte a vložte do osolenej brušnej dutiny. Otvor zašite alebo spojte ihlicou, perličku zabaľte do alobalu a v horúcej rúre upečte.
Na masle opražte múku a zalejte sladkou smotanou. Pridajte postrúhanú pomarančovú šupku, sirup, klinčeky, korenie, soľ, likér a za stáleho miešania uvarte do zhustnutia. Perličku vyberte z pekáča, pokrájajte na porcie a vložte ich do jenskej misy. Pomarančovú omáčku premiešajte s výpekom a prelejte ňou mäso. Odkryté dajte na chvíľu zapiecť.