Muffiny s malinami a bielou čokoládou

Potrebujeme:

Suchá zmes: 2 poháre hl.múky, 1/2 poháre kryšt.cukru, 1 PL prášku do pečiva
Mokrá zmes: 1 väčšie alebo 2 menšie vajcia, 1 pohár urobeného kyslého mlieka, 1/4 pohára oleja
1 pohár malín (mrazených alebo čerstvých), 1 pohár posekanej bielej čokolády

Ako na to:

Kyslé mlieko urobíme tak, že do odmerkového pohára dáme 1 PL octu a dolejeme mliekom do 250 ml. Premiešame a necháme minútu postáť.
Mokrú zmes prilejeme do suchej, pridáme maliny a pohár bielej čokolády. Zmes jemne premiešame, ak treba môžeme pridať aj trochu mlieka. Nemiešame silno a dlho, lebo muffinky ostanú nízke a tuhé.
Hmotu potom dáme do formy a pečieme pri 190 C, asi 20-25 minút. Špáratkom vyskúšame či sú muffiny upečené. Muffiny necháme postáť v plechu 5 minút, a potom dáme na mriežku vychladnúť.

02.11.2008

Podobné recepty