Kuracia polievka s ryžou
krk, krídla, drobky a koža z kurčaťa, 1 PL oleja, 1 menšia cibuľa, kúsok zeleru, mrkvy a petržlenu, 4-5 PL ryža, polievkové korenie, korenie Vegeta, soľ, petržlenová vňať, 1,5 l vody
Ako na to:Do slanej vody vložíme krk, krídla, drobky aj kožu z kurčaťa a uvaríme domäkka. Mäso oberieme a pokrájame na rezance.
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú a nahrubo nastrúhanú koreňovú zeleninu, opražíme a zalejeme vývarom. Pridáme prepláchnutú ryžu a povaríme domäkka.
Do hotovej polievky pridáme mäso, spoločne prehrejeme a dochutíme polievkovým korením, vegetou a nakoniec pridáme jemne pokrájanú zelenú petržlenovú vňať.