Kuracie rezne
800g kuracích pŕs, 1 stredne veľký pór, 1 väčšiu cibuľu, 2-3 vajíčka, 1 konzerva šampiňónov, 15 dkg tvrdého syra (postrúhaný), 3 strúčiky cesnaku, 100 ml oleja (možno aj menej), 1 KL soli, 1 KL korenia gyros, 1/2 KL čierneho korenia
Ako na to:Rezne naklepeme a narežeme okraje. Posypeme pripravenou zmesou korenín (soľ+gyros+čierne korenie) a necháme odstáť aspoň 2 hodiny. Odležané rezne sprudka opečieme z obidvoch strán a poukladáme tesne vedľa seba na plech.
Plnka: Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a pór, chvíľku orestujeme a pridáme aj šampiňóny a osmažíme cca 10minút. Už nesolíme. Panvicu zložíme z ohňa a ešte do horúceho prilejeme rozmiešané vajíčka s pretlačeným cesnakom. Už nesmažíme.
Do tejto riedkej (polosurovej) omelety postupne prisýpame postrúhaný syr a tým ju zahustíme. Touto plnkou urobíme kôpky na opečené rezne a vložíme do predhriatej rúry na cca 45 min (pri kuracom mäse aj kratšie). Pečieme pri 175 stupňoch.
Podávame s dusenou zeleninou alebo ryžou.